Extract de Schisandra CO2

15,00 lei

Extract de Schisandra CO2

Cantitate:10 ml

Schisandra, plantă originară din China, face parte din categoria celor 50 de plante medicinale fundamentale în medicina tradițională chineză. Fructele acestei plante, de un roșu aprins, sunt uscate și mai apoi folosite sub diverse forme, cu scop terapeutic pentru diferite afecțiuni. Din vremuri îndepărtate, această plantă a fost folosită și în medicina populară a Coreei și Japoniei. 
Schisandra este cuprinsă în farmacopeea Chinei și Japoniei. Compoziția acestor fructe atrage interesul sporit al clinicilor și instituțiilor de cercetare din Occident, care au relevat printre altele, acțiune hepato-protectoare și anti-tumorală. Farmacopeea chineză cotează două soiuri: Schisandra chinensis și Schisandra sphenanthera, ambele fiind surse de substanțe bioactive interesante și rare.

Extractul de Shisandra are un conținut ridicat de nesaponificabile incluzând principii rare cum ar fi lignanii (schizandrin, gomisin), fitosteroli, himachalene, santalene, santalol, substanțe organice cu structură complexă.

În mod special compușii lipofili (prezente în extractul CO₂) dovedesc acțiune antialergenă. Conform testelor COX-2 s-a ajuns la concluzia că extractul de schisandra prezintă o acțiune antiinflamatorie crescută.
Extractul CO₂ de schisandra are o eficacitate superioară în comparație cu tincturile și extractele hidro-alcoolice; arată o activitate anti-proliferativă remarcabilă, ce se poate observa deja la o diluție de 1:2000.

Metoda de obținere: prin extracție CO₂
Despre extracția CO₂: este o metodă ecologică nepoluantă, curată, de înaltă tehnologie, agreată de organismele de certificare bio, ce permite obținerea unui randament superior presării la rece. Metoda garantează puritatea maximă a extractului, nealterarea și nedeteriorarea compușilor plantei. Dioxidul de carbon este inert, nu are miros, este non-toxic și este disponibil nelimitat.
Pe parcursul extracției CO₂ substanțele sensibile la temperaturi mai ridicate rămân intacte, iar compușii cu potențial oxidativ nu sunt afectați datorită excluderii oxigenului.
Un avantaj foarte important este durata de valabilitate mai mare a acestor uleiuri obținute prin extracție CO₂ în comparație cu cele obținute prin presare, macerare sau chiar distilare. 

Este nevoie de aproximativ 8 kg de materie primă pentru a obține 1 kg de extract.

Origine: vegetală, nu conține niciun fel de aditivi, solvenți, conservanți sau ingrediente de sinteză. Extractul este complet natural și corespunde cu prevederile normelor Europene pentru preparatele aromatice 1334/2008. Planta provine din China, extractul este produs în Germania.

Proprietăți organoleptice: lichid uleios de culoare maro, miros fin aromat, caracteristic 

Solubilitate: solubil în uleiuri și alcool, insolubil în apă

Ingrediente (INCI): schizandra sphenanthera fruit extract 

Proprietățile extractului de schisandra

  • antiiritant
  • antioxidant potent
  • dermoprotector
  • anti-aging
  • calmant și liniștitor pentru piele
  • reduce hiperproliferarea celulară și inflamația cutanată
  • inhibă procesele oxidative și degenerative ale celulelor
  • regenerator și reparator cutanat 

Recomandări, aplicații

  • profilaxia problemelor cutanate
  • piele cu tendință alergică, iritativă
  • pielea sensibilă, hiper-reactivă
  • ten problematic, acnee, ten cu imperfecțiuni
  • inflamații cutanate
  • arsuri solare
  • piele atopică, eczeme, dermatite, urticarie
  • prurit (mâncărimi)
  • înainte și după expunerea la soare

Mod de utilizare în cosmetică

  • dozaj indicativ: 0,5 – 2%
  • în emulsii se adaugă la faza finală
  • ca ingredient în creme pentru îngrijirea pielii sensibile, reactive
  • încorporat în compoziții cosmetice dedicate îngrijirii pielii atopice 
  • în creme, balsamuri și loțiuni pentru regenerarea pielii 
  • ca activ în creme dedicate tenului acneic, problematic
  • ca ingredient în creme pentru pielea uscată și sensibilă
  • ca activ anti-aging în creme, seruri, loțiuni
  • creme și loțiuni după expunerea la soare
  • creme și uleiuri de plajă


Mod de păstrare
: la loc uscat și răcoros, ferit de razele solare

Date de siguranță, precauții în utilizare:

  • a nu se depăși dozajul recomandat
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • contraindicat în sarcină
  • uz extern

Data sheet

Proprietăți anti-aging; antialergic; antioxidant; regenerator; reparator; antiiritant
Indicații acnee, coșuri; arsuri solare; eczeme, piele atopică; riduri, linii fine; mâncărime
Aplicații piele sensibilă; ten matur; ten problematic; piele reactivă; scalp sensibil

10 în stoc (poate fi comandat în așteptare)

Descriere

Extract de Schisandra CO2

Cantitate:10 ml

Schisandra, plantă originară din China, face parte din categoria celor 50 de plante medicinale fundamentale în medicina tradițională chineză. Fructele acestei plante, de un roșu aprins, sunt uscate și mai apoi folosite sub diverse forme, cu scop terapeutic pentru diferite afecțiuni. Din vremuri îndepărtate, această plantă a fost folosită și în medicina populară a Coreei și Japoniei. 
Schisandra este cuprinsă în farmacopeea Chinei și Japoniei. Compoziția acestor fructe atrage interesul sporit al clinicilor și instituțiilor de cercetare din Occident, care au relevat printre altele, acțiune hepato-protectoare și anti-tumorală. Farmacopeea chineză cotează două soiuri: Schisandra chinensis și Schisandra sphenanthera, ambele fiind surse de substanțe bioactive interesante și rare.

Extractul de Shisandra are un conținut ridicat de nesaponificabile incluzând principii rare cum ar fi lignanii (schizandrin, gomisin), fitosteroli, himachalene, santalene, santalol, substanțe organice cu structură complexă.

În mod special compușii lipofili (prezente în extractul CO₂) dovedesc acțiune antialergenă. Conform testelor COX-2 s-a ajuns la concluzia că extractul de schisandra prezintă o acțiune antiinflamatorie crescută.
Extractul CO₂ de schisandra are o eficacitate superioară în comparație cu tincturile și extractele hidro-alcoolice; arată o activitate anti-proliferativă remarcabilă, ce se poate observa deja la o diluție de 1:2000.

Metoda de obținere: prin extracție CO₂
Despre extracția CO₂: este o metodă ecologică nepoluantă, curată, de înaltă tehnologie, agreată de organismele de certificare bio, ce permite obținerea unui randament superior presării la rece. Metoda garantează puritatea maximă a extractului, nealterarea și nedeteriorarea compușilor plantei. Dioxidul de carbon este inert, nu are miros, este non-toxic și este disponibil nelimitat.
Pe parcursul extracției CO₂ substanțele sensibile la temperaturi mai ridicate rămân intacte, iar compușii cu potențial oxidativ nu sunt afectați datorită excluderii oxigenului.
Un avantaj foarte important este durata de valabilitate mai mare a acestor uleiuri obținute prin extracție CO₂ în comparație cu cele obținute prin presare, macerare sau chiar distilare. 

Este nevoie de aproximativ 8 kg de materie primă pentru a obține 1 kg de extract.

Origine: vegetală, nu conține niciun fel de aditivi, solvenți, conservanți sau ingrediente de sinteză. Extractul este complet natural și corespunde cu prevederile normelor Europene pentru preparatele aromatice 1334/2008. Planta provine din China, extractul este produs în Germania.

Proprietăți organoleptice: lichid uleios de culoare maro, miros fin aromat, caracteristic 

Solubilitate: solubil în uleiuri și alcool, insolubil în apă

Ingrediente (INCI): schizandra sphenanthera fruit extract 

Proprietățile extractului de schisandra

  • antiiritant
  • antioxidant potent
  • dermoprotector
  • anti-aging
  • calmant și liniștitor pentru piele
  • reduce hiperproliferarea celulară și inflamația cutanată
  • inhibă procesele oxidative și degenerative ale celulelor
  • regenerator și reparator cutanat 

Recomandări, aplicații

  • profilaxia problemelor cutanate
  • piele cu tendință alergică, iritativă
  • pielea sensibilă, hiper-reactivă
  • ten problematic, acnee, ten cu imperfecțiuni
  • inflamații cutanate
  • arsuri solare
  • piele atopică, eczeme, dermatite, urticarie
  • prurit (mâncărimi)
  • înainte și după expunerea la soare

Mod de utilizare în cosmetică

  • dozaj indicativ: 0,5 – 2%
  • în emulsii se adaugă la faza finală
  • ca ingredient în creme pentru îngrijirea pielii sensibile, reactive
  • încorporat în compoziții cosmetice dedicate îngrijirii pielii atopice 
  • în creme, balsamuri și loțiuni pentru regenerarea pielii 
  • ca activ în creme dedicate tenului acneic, problematic
  • ca ingredient în creme pentru pielea uscată și sensibilă
  • ca activ anti-aging în creme, seruri, loțiuni
  • creme și loțiuni după expunerea la soare
  • creme și uleiuri de plajă


Mod de păstrare
: la loc uscat și răcoros, ferit de razele solare

Date de siguranță, precauții în utilizare:

  • a nu se depăși dozajul recomandat
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • contraindicat în sarcină
  • uz extern

Data sheet

Proprietăți anti-aging; antialergic; antioxidant; regenerator; reparator; antiiritant
Indicații acnee, coșuri; arsuri solare; eczeme, piele atopică; riduri, linii fine; mâncărime
Aplicații piele sensibilă; ten matur; ten problematic; piele reactivă; scalp sensibil

Opinii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adauga o recenzie pentru “Extract de Schisandra CO2”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *