Săpun cu gudron de mesteacăn 10% și ienupăr -TreYa Cosmetics – 100 gr

20,00 lei

Contraindicații

ATENȚIE ! Dacă aveți pielea sensibilă, produsele cu gudron pot provoca iritații.

NU folosiți excesiv săpunul cu gudron pentru că este un săpun dur și, în cazul exceselor, poate crea efecte adverse neplăcute.

Produsele din gudron sunt destinate controlului pe termen scurt asupra focarelor de psoriazis.

 

Precizări

Săpunul are un miros puternic și neplăcut, dar va ajuta părul să devină mai moale și mai docil.

Descriere

AAK50-TS-359

 

Conținut

Amestec omogen solid obținut din: apă distilată, hidroxid de sodiu (sodă), gudron de mesteacăn 10%, pudră de ienupăr, ulei de măsline, ulei de neem, ulei din sâmbure de palmier,uleiuri esențiale de arbore de ceai, brad siberian, eucalipt și  lavandă, untură curată.

 

Descriere

Apa distilată, numită și apă demineralizată este apa din care impuritățile au fost eliminate printr-un  proces de distilare, care presupune fierberea apei (vaporizarea) și apoi condensarea vaporilor obținuți într-un recipient. Alte procese de obținere a apei distilate includ deionizarea (electrodeionizarea printr-un proces de electrodializă) și osmoza inversă (se obține apa distilată cea mai pură).

 

Arborele de ceai (Melaleuca Alterniflora) este o specie de arbore (arbust înalt) veșnic verde din familia Myrtaceae. Există peste 60 de specii de arbore de ceai, dar Malaleuca Alterniflora este cel mai utilizat pentru uleiurile esențiale. Extractele din arbore de ceai sunt folosite în tratarea infecțiilor pielii, inclusiv acneea și pediculoza, pentru prevenirea infectării tăieturilor și rănilor, tratarea mușcăturilor de insecte, calmarea arsurilor solare. Antibacterian și antifungic, arborele de ceai este prezent în preparatele destinate candidozei și altor infecții vaginale.

 

Bradul siberian (Abies Sibirica) face parte din familia Pinaceae, al cărui ulei esențial este obținut prin distilarea la abur și este utilizat pentru tratarea arsurilor, tăieturilor, rănilor, inflamațiilor, durerilor și pentru decongestionarea și calmarea mâncărimilor. Uleiul esențial de brad siberian este benefic pentru tenul gras, este emolient și combate infecția unghiei și are efect anticelulitic (prin intensificarea microcirculației).

 

Eucaliptul (Eucalyptus Aetheroleum) este un arbore din familia Myrtaceae, cu frunzele mereu verzi, cu efecte antiseptice, bactericide, antifungice, antivirale, antifebrile, expectorante, sudorifice, astringente, hemostatice, cicatrizante, emoliente, antiasmatice, antinevralgice, antireumatice și antisalmonelice.

 

Hidroxidul de sodiu sau soda (NaOH) este o bază anorganică, puternic alcalină și caustică (pH=14 la c=1 mol/l), folosită la fabricarea leșiei ce constituie baza fabricării săpunurilor. Soda este neutralizată în timpul procesului de saponificare.

 

Ienupărul (Juniperus Communis) este un conifer din familia Cupressaceae. Există peste 60 de specii de ienupăr utilizate în vederea obținerii de extracte folosite împotriva a peste 50 de tulpini de bacterii (Brucella, Acinetobacter, Brevundimons, Enterobacter, Escherichia, Micrococcus, Pseudomonas, Staphylococcus). Ienupărul este antibacterian, antifungic, antiinflamator, antimicrobian, antioxidant, antireumatic, antiseptic. Totarolul conținut de inupăr este un compus antibacterian puternic cu efecte asupra enterococilor, stafilococilor, streptococilor și microbacteriilor. Este eficient în tratarea acneei severe și a altor boli de piele.

 

Lavanda (Lavandula Angustiflora) este o plantă anuală din familia Lamiaceae. Există peste 40 de specii de lavandă, fie ierboase, fie sub formă de arbuști. Extractele din floare de lavandă sunt potrivite pentru toate tipurile de piele, având efect regenerator, calmant, tonic și relaxant. Are proprietăți antiseptice, antispasmodice, cicatrizante și regenerante, ceea ce-l face indicat în ameliorarea acneei și în prevenirea photoaging-ului.

 

Măslinul (Olea Europaea) este un arbore din familia Oleaceae, cu creștere lentă, cu crengi presărate cu ghimpi și cu frunze groase, originar din Siria, Turcia și Grecia, remarcându-se printr-o longevitate extraordinară, cu o uimitoare putere de regenerare, motiv pentru care a fost numit și “arborele veșnic roditor”. Preparatele pe bază de ulei de măsline au rol nutritiv, antiinfecțios, antiinflamator, cicatrizant. Datorită conținutului de vitamina E și provitamina A protejează pielea de razele dăunătoare ale soarelui, de arsuri, calmează pielea și îi conferă un aspect catifelat. Uleiul de măsline hidratează și calmează iritațiile epidermei.

 

Mesteacănul (Betula Pendula) este un arbore din familia Fagacea, din a cărui scoarță se obține gudronul de mesteacăn. Prin distilarea uscată a lemnului de mesteacăn se obține gudronul de mesteacăn, un lichid de consistență vâscoasă cu aplicații terapeutice în bolile dermatologice. Sucul obținut prin presarea frunzelor este utilizat în fabricarea loțiunilor pentru stimularea creşterii părului. Gudronul din mesteacăn este folosit pe scară largă în medicina populară rusească pentru afecţiunile aparatului respirator, a bolilor de piele, împotriva tulburărilor sistemului digestiv, împotriva hipertensiunii arteriale şi a tulburărilor metabolice. Remediul este recunoscut pentru proprietatea sa de a îmbunătăţi circulaţia sângelui, de a stimula regenerarea pielii, de a înlătura efectele negative ale chimioterapiei şi de a curăța organismul de substanţele nocive.

Neemul (Azadirachta Indica) sau liliacul indian este un arbore din familia Meliaceae. Uleiul de neem este obținut prin presarea la rece a semințelor plantei și este renumit pentru proprietățile sale puternic antiparazitare, antibacteriene și insectifuge. Datorită compoziției sale speciale, este utilizat în cosmetică pentru îngrijirea pielii cu probleme: acnee, eczeme, psoriazis, negi, herpes, micoze, păduchi, infecții.

Nuca de cocos este fructul cocotierului (Cocos Nucifera), care face parte din familia Arcaceae și este  considerată în același timp, o nucă, un fruct și o sămânță, fiind una dintre cele mai versatile creații ale naturii de la care putem valorifica totul. Din nuca de cocos se obțin apa, laptele, uleiul, nectarul și zahărul de cocos. În multe zone din Asia de Sud-Est, India și Filipine, cocotierul este supranumit și “Copacul Vieții”. Uleiul de cocos are proprietăți hidratante și antimicrobiene, fiind un aliat  minunat în lupta cu eliminarea bacteriilor ce se acumulează pe piele în timpul zilei, conferind pielii o strălucire naturală pe durata întregii zile. Uleiul de cocos este eficient și în cazul epidermei afectate de eczeme sau psoriazis, deoarece atinge țesuturile și în profunzime, nu doar la suprafață.

Palmierul (Elaeis Oleifera) este un arbore din familia Arecaceae., iar uleiul este obținut atât din fructele cât și din semințele sale. Acestea sunt tipuri ușor diferite de uleiuri, dar ambele sunt utilizate cu succes în cosmetologie. În compoziția chimică, este aproape de grăsimea pielii umane, deci este absorbită perfect de piele. Indiferent de la ce derivă uleiul de palmier, acesta are un efect benefic asupra pielii. O hidratează perfect și previne pierderea umidității pielii, previne exfolierea. În plus, uleiul va ajuta la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii, la eliminarea petelor legate de vârstă și la netezirea ridurilor fine. O caracteristică unică a uleiului de palmier constă în faptul că este capabil să restabilească echilibrul lipidic al pielii și să-i îmbunătățească funcțiile de protecție, neutralizează efectele negative ale radiațiilor ultraviolete și poate vindeca crăpături (călcâiele sunt îngroșate și crăpate)

 

 

Untura este un produs de grăsimi albe semi-solide obținut prin topirea grăsimilor de origine animală.

 

Informații nutriționale

-acid stearic, acid miristic, acizi grași monosaturați, acizi grași nesaturați

-ceară, flavonoide liposolubile, protide, rezine, taninuri, terpene (4-terpinol, cineol)

-săruri minerale: calciu, cupru, fier, fosfor, potasiu, magneziu, mangan

-vitamine: A, B1, B2, C, E, K

-azadirachtin, caroten (un precursor al vitaminei A, care, printre altele, contribuie la producerea de colagen și keratină), coenzima Q10 (cel mai puternic antioxidant natural) cumarină, piperitonă, salannin, salannol, nimbin, vepinin

 

Proprietăți

Săpunul cu gudron este folosit pentru ameliorarea simptomelor psoriazisului. Psoriazisul este o afecțiune autoimună cronică ce determină celulele pielii să se aglomereze în plăci, roșii sau argintii, cu mâncărimi.

 

Utilizare

Acest săpun poate fi utilizat poate fi folosit atât pentru o igienă mai bună a pielii cât și pentru ameliorarea diferitelor afecțiuni cutanate.

 

Mod de administrare

Pentru spălarea scalpului și părului puteți folosi săpunul cu gudron exact ca pe un șampon doar că nu trebuie aplicat direct pe păr ci umpleți palmele cu spuma rezultată și aplicați-o pe păr, masând ușor scalpul și apoi lăsând-o să acționeze 5 minute. Clătiți cu apă caldă din abundență pentru ca părul să nu rămână gras. După clătire utilizați o mască hidratantă sau un balsam. Se utilizează de 1-2 ori pe săptămână, pentru a nu usca scalpul și părul. După prima spălare a părului cu săpun cu gudron, este puțin probabil să fiți mulțumite de rezultatul obținut. Dar, după câteva spălări, efectul va fi vizibil.

Opinii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adauga o recenzie pentru “Săpun cu gudron de mesteacăn 10% și ienupăr -TreYa Cosmetics – 100 gr”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *