Săpun cu nămol sapropelic – TreYa Sano – 100 gr

20,00 lei

SAPUN CU NAMOL SAPROPELIC DIN TECHIRGHIOL -100 gr.

Nămolul sapropelic este un depozit de culoare neagră, bogat în hidrosulfură de fier coloidală, cu un aspect plastic și unsuros și se formează în ape sărace în oxigen sub acțiunea microorganismelor asupra solului, florei și faunei acvatice, la care se asociază și substanțele minerale sau anorganice ce provin din solul cuvetei lacustre. Flora este constituită din alge de tip microfit și macrofit în care predomină Cladophora Vagabunda și Cladophora Cristalina, alge care cresc doar în apă sărată. Fauna acvatică este reprezentată de specia Artemia Salina, lungi de 10-12 mm, de culoare roșie.  Componenta sa de bază este sapropelul, un sediment mâlos, bogat în substanțe organice (resturi vegetale, alge, zooplancton) în curs de descompunere, neconsolidat, acumulat pe fundul unor locații cu dinamică redusă a apelor de profunzime: lacuri, limanuri, lagune, mări. Prin compoziție și prin căldură, nămolul este relaxant, stimulează circulația sangvină, este biotrofic (hrănitor) pentru nervi și piele. După o cură de două-trei săptămâni conduce la echilibrarea organismului.

Mod de utilizare

Fiind antibacterian și detoxifiant, săpunul cu nămol sapropelic se folosește de 1-2 ori pe săptămână.

Părul se poate spăla la 3-4 zile și se clătește cu apă caldă din abundență.

22 în stoc (poate fi comandat în așteptare)

Cod Produs: sapun namol Categorie: Etichete: , , , , , , ,

Descriere

SAPUN CU NAMOL SAPROPELIC TECHIRGHIOL-100 gr

Conținut

Amestec omogen solid obținut din: apă distilată, hidroxid de sodiu (sodă), nămol sapropelic, pulbere de mătase superfină, ulei de măsline (gradul A), ulei de nucă de cocos, ulei de palmier, ulei de ricin, ulei natural de jojoba, ulei organic de argan, uleiuri esențiale de mentă și rozmarin, unt de shea (presat și rafinat) și vitamina E.

Descriere

Apa distilată, numită și apă demineralizată este apa din care impuritățile au fost eliminate printr-un  proces de distilare, care presupune fierberea apei (vaporizarea) și apoi condensarea vaporilor obținuți într-un recipient. Alte procese de obținere a apei distilate includ deionizarea (electrodeionizarea printr-un proces de electrodializă) și osmoza inversă (se obține apa distilată cea mai pură).

Arborele de argan (Argania Spinosa) face parte din familia Sapotaceae. Prin presarea la rece a sâmburilor fructelor de argan se obține un ulei de înaltă calitate biologică și nutrițională, cu proprietăți remarcabile, care păstrează intacte toate principiile active ale sâmburelui bogat în acizi grași esențiali polinesaturați, tocoferoli, compuși fenolici antioxidanți și steroli. Uleiul de argan are proprietăți anti age, antioxidante (cu acțiune de neutralizare a radicalilor liberi), regeneratoare, cicatrizante și reparatoare (stimulează schimburile intracelulare și reînnoirea pielii), emoliente și hidratante (menține echilibrul filmului lipidic al pielii), nutritive, protectoare și restructurante. De asemenea are efect fortifiant pentru unghii și conferă strălucire și vigoare firelor de păr.

Arborele de jojoba (Simmondsia Chinensis) face parte din familia Simmondsiaceae. Din semințele fructului acestui arbore se obține uleiul de jojoba, un ulei ce hidratează intens și are efect antioxidant, antibacterian, antiviral, antifungic, antiinflamator, echilibrează secreția de sebum, ajută la vindecarea rănilor și cicatricilor, reduce ridurile și calmează pielea afectată de arsuri solare.

Hidroxidul de sodiu sau soda (NaOH) este o bază anorganică, puternic alcalină și caustică (pH=14 la c=1 mol/l), folosită la fabricarea leșiei ce constituie baza fabricării săpunurilor. Soda este neutralizată în timpul procesului de saponificare.

Măslinul (Olea Europaea) este un arbore din familia Oleaceae, cu creștere lentă, cu crengi presărate cu ghimpi și cu frunze groase, originar din Siria, Turcia și Grecia, remarcându-se printr-o longevitate extraordinară, cu o uimitoare putere de regenerare, motiv pentru care a fost numit și “arborele veșnic roditor”. Preparatele pe bază de ulei de măsline au rol nutritiv, antiinfecțios, antiimflamator, cicatrizant. Datorită conținutului de vitamina E și provitamina A protejează pielea de razele dăunătoare ale soarelui, de arsuri, calmează pielea și îi conferă un aspect catifelat. Uleiul de măsline hidratează și calmează iritațiile epidermei.

 

Menta (Mentha Aquatica) este o plantă din familia Lamiaceae. Uleiul esențial de mentă ajută la calmarea iritațiilor pielii și a mușcăturilor de insecte. Menta  are acțiune analgezică slabă, antiseptică, bacteriostatică, astringentă, antiemetică puternică și antiperspirantă.

 

Nămolul sapropelic este un depozit de culoare neagră, bogat în hidrosulfură de fier coloidală, cu un aspect plastic și unsuros și se formează în ape sărace în oxigen sub acțiunea microorganismelor asupra solului, florei și faunei acvatice, la care se asociază și substanțele minerale sau anorganice ce provin din solul cuvetei lacustre. Flora este constituită din alge de tip microfit și macrofit în care predomină Cladophora Vagabunda și Cladophora Cristalina, alge care cresc doar în apă sărată. Fauna acvatică este reprezentată de specia Artemia Salina, lungi de 10-12 mm, de culoare roșie.  Componenta sa de bază este sapropelul, un sediment mâlos, bogat în substanțe organice (resturi vegetale, alge, zooplancton) în curs de descompunere, neconsolidat, acumulat pe fundul unor locații cu dinamică redusă a apelor de profunzime: lacuri, limanuri, lagune, mări. Prin compoziție și prin căldură, nămolul este relaxant, stimulează circulația sangvină, este biotrofic (hrănitor) pentru nervi și piele. După o cură de două-trei săptămâni conduce la echilibrarea organismului. Nămolul sapropelic este utilizat în cure externe pentru :

-reumatismul cronic degenerativ (artroze ale coloanei vertebrale, șold, genunchi, mâini, picioare)

-reumatism inflamator cronic stabilizat biologic (spondilită anchilozantă, poliartrită reumatoidă, artrită psoriazică)

-reumatism articular (tendinite, tenosinovite, bursite)

-afecțiuni posttraumatice ale aparatului locomotor

-afecțiuni neurologice cronice periferice (leziuni nervi periferici)

-afecțiuni dermatologice (psoriazis, eczeme cronice).

Beneficiile nămolului în cosmetică sunt recunoscute prin:

-atenuarea și prevenirea apariției ridurilor

-reglarea funcțiilor seboreice

-reducerea predispoziției la acnee

-curățarea tenului, conferindu-i luminozitate

– tratarea imperfecțiunilor pielii.

Nuca de cocos este fructul cocotierului (Cocos Nucifera), care face parte din familia Arcaceae și este  considerată în același timp, o nucă, un fruct și o sămânță, fiind una dintre cele mai versatile creații ale naturii de la care putem valorifica totul. Din nuca de cocos se obțin apa, laptele, uleiul, nectarul și zahărul de cocos. În multe zone din Asia de Sud-Est, India și Filipine, cocotierul este supranumit și “Copacul Vieții”. Uleiul de cocos are proprietăți hidratante și antimicrobiene, fiind un aliat minunat în lupta cu eliminarea bacteriilor ce se acumulează pe piele în timpul zilei, conferind pielii o strălucire naturală pe durata întregii zile. Uleiul de cocos este eficient și în cazul epidermei afectate de eczeme sau psoriazis, deoarece atinge țesuturile și în profunzime, nu doar la suprafață.

Palmierul (Elaeis Oleifera) este un arbore din familia Arecaceae., iar uleiul este obținut atât din fructele  cât și din semințele sale. Acestea sunt tipuri ușor diferite de uleiuri, dar ambele sunt utilizate cu succes în cosmetologie. Compoziția chimică este aproape de grăsimea pielii umane, deci este absorbită perfect de piele. Indiferent de la ce derivă uleiul de palmier, acesta are un efect benefic asupra pielii. O hidratează perfect și previne pierderea umidității pielii, previne exfolierea. În plus, uleiul va ajuta la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii, la eliminarea petelor legate de vârstă și la netezirea ridurilor fine. O caracteristică unică a uleiului de palmier constă în faptul că este capabil să restabilească echilibrul lipidic al pielii și să-i îmbunătățească funcțiile de protecție, neutralizează efectele negative ale radiațiilor ultraviolete și poate vindeca crăpături (călcâiele sunt îngroșate și crăpate).

Pudra de mătase îmbunătățește hidratarea pielii menținând-o la nivel optim, penetrează ușor stratul superior al epidermei și este substantiv pentru piele( rămâne atașată după spălare/clătire, dar fără să încarce), conferă suplețe pielii și un ușor efect protector, îmbunătățește elasticitatea pielii făcând-o catifelată, mai fină și mai mătăsoasă. Pudra de mătase și proteina din mătase, ca și mătasea în sine, sunt obținute din firul produs în faza de cocon de către fluturele de mătase (Bombyx Mori).

Ricinul (Ricinus Communis) este o plantă perenă care face parte din familia Euphorbiaceae. Din această plantă se obține uleiul de ricin, un bun remediu în cazuri de acnee (fiind un bun antibacterian natural), alopecie (conține acizi omega 3 importanți pentru hrănirea firului de păr), bătături, crăpături, negi, alunițe, vergeturi.

Rozmarinul (Rosmarinus Officinallis) este o plantă lemnoasă perenă ce face parte din familia Labiatae ale cărei vârfuri florale (Herba Rosmarini) sunt folosite atât în industria alimentară, cât și în cea a parfumurilor și cosmeticelor. Ajută la vindecarea rănilor, a eczemelor, a echimozelor și la calmarea durerilor reumatice. Este un antiseptic și un antifungic excelent.

Shea-Karité (Butyrospermum Parkii) este un arbore din familia Sapotaceae, protejat, considerat sacru de locuitorii din Africa, care dă roade abia după 15 ani. Untul de shea este obținut din nucile arborelui Shea-Karité și este cel mai des folosit pentru a calma iritații și eczeme ale pielii, reduce ridurile și semnele de oboseală  și solicitare zilnică, vindecă rănile și cicatricile, calmează arsurile solare și înțepăturile de insecte. Untul de shea are efect de hidratare intensă și de durată, de revitalizare și întinerire, regenerator, relaxant la nivel muscular, antiinflamator natural și oferă protecție solară.

Tămâia este rășina arborelui de tămâie (Boswellia Serrata), arbore ce face parte din familia Burseraceae. Preparatele pe bază de tămâie sunt utilizate pentru îmbunătățirea sănătății articulare, colita ulcerativă, dar constituie și tonice eficiente în vindecarea inflamațiilor pielii, depigmentării acesteia sau acneei.

 

Vitamina E este folosită în afecțiunile dermatologice, având rol de protejare a pielii ce suferă de o cheratizare accentuată sau a unor boli epiteliale cum sunt acneea, ihtioza și psoriazisul.

Utilizarea acesteia accelerează vindecarea leziunilor și arsurilor și previne inflamarea și infectarea zonei afectate.

Proprietăți

Curăță pielea în profunzime hidratând-o și regenerând-o.

Întărește rădăcina firului de păr conferindu-i un grad mai mare de rezistență.

Utilizare

Săpunul cu nămol sapropelic poate fi utilizat pe toată suprafața corpului cu excepția feței.

Opinii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adauga o recenzie pentru “Săpun cu nămol sapropelic – TreYa Sano – 100 gr”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *