Ulei esențial de Smirnă

25,00 lei

Ulei esențial de Smirnă-5 ml

O esență prețioasă cu aromă reconfortantă, se remarcă prin proprietățile cicatrizante, antiinfecțioase și antiinflamatorii asupra pielii. Este antiseptic și antalgic, util în felurite aplicații cosmetice și aroma-terapeutice.

Din cele mai vechi timpuri rășina de smirnă a fost utilizată atât pentru aroma sa cât și pentru proprietățile remarcabile asupra corpului și spiritului. Foarte apreciată în lumea antică, folosită ca medicament de către chinezi, greci și egipteni, este menționată în Vechiul Testament ca fiind utilizată în celebrările liturgice creștine.

Smirna este un arbust nativ în Somalia și Etiopia ce crește până la 5 metri înălțime. Când scoarța este tăiată, arborele emană o rășină vâscoasă gălbuie, care odată uscată se distilează cu aburi, astfel obținându-se uleiul esențial.

În zilele noastre, smirna este utilizată în medicina tradițională Chineză, în Ayurveda, medicina Unani și medicina alopată deopotrivă.

Alte denumiri: ulei de mir

Metoda de obținere: prin distilare cu vapori de apă din oleo rășina uscată

Proprietăți organoleptice: lichid de vâscozitate medie, culoare galben-maroniu

Descriere olfactivă: miros pregnant, cald și ușor dulceag, cu note lemnoase și de rășinoase

Compuși principali: furanoeudesma-1,3-diene, lindestrene, curzerene

Ingrediente (INCI): commiphora myrrha oil

Proprietățile uleiului de smirnă

  • cicatrizant cutanat, reparator al pielii
  • antiseptic, antiinfecțios
  • stimulează regenerarea pielii
  • antiinflamator, antalgic
  • antiinfecțios, antiviral, paraziticid, purifiant
  • calmant, reconfortant, favorizează meditația
  • esență cu note de bază pentru parfumuri

Recomandări, aplicații

  • îngrijirea generală a pielii cu probleme
  • îngrijirea tenului matur, îmbătranit
  • îngrijirea tenului acneic
  • răni, cicatrizări dificile, piele crăpată, eczeme, ulcere
  • infecții cutanate
  • produse de îngrijire pentru bărbați, after shave
  • gingivite, afte, abcese, parodontoze, stomatite
  • arsuri solare, arsuri minore
  • angoase, fobii
  • hipertiroidie, hiperactivitate

Cum se folosește în cosmetică și aromaterapie

  • este un produs ce nu se folosește ca atare pe piele, doar ca ingredient în preparate cosmetice și compoziții pentru aromaterapie
  • ca ingredient pentru prepararea de creme, balsamuri, seruri, măști, unguente, mixuri uleioase
  • ca ingredient în pastă de dinți, apă de gură, soluții pentru gargară, masaj gingival
  • diluat în ulei vegetal, aplicat prin masaj de-alungul coloanei vertebrale sau pe torace
  • alături de alte esențe, pentru crearea de parfumuri
  • difuzat în aer, pentru o atmosferă calmă, reconfortantă


Mod de păstrare
: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă

Date de siguranță, precauții în utilizare:

  • ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puțin 24 de ore înainte de aplicare
  • detalii despre utilizarea în siguranță a uleiurilor esențiale
  • a se evita contactul cu ochii
  • contraindicat în trim I de sarcină
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • uz extern; uzul intern se recomandă sub îndrumarea unui medic sau aroma-terapeut

10 în stoc (poate fi comandat în așteptare)

Descriere

Ulei esențial de Smirnă-5 ml

O esență prețioasă cu aromă reconfortantă, se remarcă prin proprietățile cicatrizante, antiinfecțioase și antiinflamatorii asupra pielii. Este antiseptic și antalgic, util în felurite aplicații cosmetice și aroma-terapeutice.

Din cele mai vechi timpuri rășina de smirnă a fost utilizată atât pentru aroma sa cât și pentru proprietățile remarcabile asupra corpului și spiritului. Foarte apreciată în lumea antică, folosită ca medicament de către chinezi, greci și egipteni, este menționată în Vechiul Testament ca fiind utilizată în celebrările liturgice creștine.

Smirna este un arbust nativ în Somalia și Etiopia ce crește până la 5 metri înălțime. Când scoarța este tăiată, arborele emană o rășină vâscoasă gălbuie, care odată uscată se distilează cu aburi, astfel obținându-se uleiul esențial.

În zilele noastre, smirna este utilizată în medicina tradițională Chineză, în Ayurveda, medicina Unani și medicina alopată deopotrivă.

Alte denumiri: ulei de mir

Metoda de obținere: prin distilare cu vapori de apă din oleorășina uscată

Proprietăți organoleptice: lichid de vâscozitate medie, culoare galben-maroniu

Descriere olfactivă: miros pregnant, cald și ușor dulceag, cu note lemnoase și de rășinoase

Compuși principali: furanoeudesma-1,3-diene, lindestrene, curzerene

Ingrediente (INCI): commiphora myrrha oil

Proprietățile uleiului de smirnă

  • cicatrizant cutanat, reparator al pielii
  • antiseptic, antiinfecțios
  • stimulează regenerarea pielii
  • antiinflamator, antalgic
  • antiinfecțios, antiviral, paraziticid, purifiant
  • calmant, reconfortant, favorizează meditația
  • esență cu note de bază pentru parfumuri

Recomandări, aplicații

  • îngrijirea generală a pielii cu probleme
  • îngrijirea tenului matur, îmbătranit
  • îngrijirea tenului acneic
  • răni, cicatrizări dificile, piele crăpată, eczeme, ulcere
  • infecții cutanate
  • produse de îngrijire pentru bărbați, aftershave
  • gingivite, afte, abcese, parodontoze, stomatite
  • arsuri solare, arsuri minore
  • angoase, fobii
  • hipertiroidie, hiperactivitate

Cum se folosește în cosmetică și aromaterapie

  • este un produs ce nu se folosește ca atare pe piele, doar ca ingredient în preparate cosmetice și compoziții pentru aromaterapie
  • ca ingredient pentru prepararea de creme, balsamuri, seruri, măști, unguente, mixuri uleioase
  • ca ingredient în pastă de dinți, apă de gură, soluții pentru gargară, masaj gingival
  • diluat în ulei vegetal, aplicat prin masaj de-alungul coloanei vertebrale sau pe torace
  • alături de alte esențe, pentru crearea de parfumuri
  • difuzat în aer, pentru o atmosferă calmă, reconfortantă


Mod de păstrare
: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă

Date de siguranță, precauții în utilizare:

  • ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puțin 24 de ore înainte de aplicare
  • detalii despre utilizarea în siguranță a uleiurilor esențiale
  • a se evita contactul cu ochii
  • contraindicat în trim I de sarcină
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • uz extern; uzul intern se recomandă sub îndrumarea unui medic sau aromaterapeut

Opinii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adauga o recenzie pentru “Ulei esențial de Smirnă”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *